Komisioni ad-hoc për mbikëqyrjen e mediave ka propozuar padi për kundërvajtje ndaj Tv Sonce, Tv Nova, TV Edo, TV21-M, HDTV Kanal Plus dhe Radio 77, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas komisionit, këto media nuk i kanë respketuar disa nene të Ligjit pë Zgjedhje që lidhen me përfaqësimin zgjedhor medial.

Mbikëqyrja ka treguar se këto media e kanë shkelur heshtjen zgjedhore që përfshihet në Nenin 76-B, paragrafi 3 të Ligjit për Zgjedhje. Këto media, në një orë kanë publikuar 8 minuta program të paguar politik të partive në pushtet.