Dhimbjet e forta në gjoks tërheqin krahun e majtë dhe nofullën.

Është një shenjë që po pësoni atak zemre, i keni dhjetë sekonda para se të humbni ndjenjat.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të kolliteni fuqishëm dhe vazhdimisht.

Një frymëmarrje e thellë, e ndjekur nga një kollë e gjatë dhe e thellë duhet të përsëritet çdo dy sekonda.

Frymëmarrja e thellë furnizon mushkëritë me oksigjen. Lëvizjet kollitëse shtrydhin zemrën dhe ndihmojnë në qarkullimin e gjakut.

Presioni gjatë shtypjes ndihmon zemrën të ruajë pak ritmet e rrahjes.