Ballina Kuriozitete Ndryshimi i ngjyrës së Taj Mahal shqetëson Gjykatën Supreme të Indisë

Ndryshimi i ngjyrës së Taj Mahal shqetëson Gjykatën Supreme të Indisë

Gjykata e Lartë e Indisë ka udhëzuar qeverinë për të kërkuar ndihmë të huaj për të rregulluar atë që e përshkroi si një ndryshim shqetësues në ngjyrën e Taj Mahal.

“Edhe në qoftë se ju kanë ekspertizë, ju nuk jeni duke përdorur atë. Apo ndoshta ju nuk po interesoheni”, thuhet në deklaratën e njërit gjyqtar, siç raporton BBC.

Gjykata tha se pallati i famshëm, i ndërtuar në shekullin e 17 nga mermer i bardhë dhe materiale të tjera, u kthye në të verdhë dhe tani ishte kthyer kafe dhe jeshile.

Ndotja, ndërtimit dhe insektet po thuhet të jenë ndër shkaqet.

Gjyqtarët Madan Lokur dhe Deepak Gupta shqyrtuan fotografitë e pallatit të paraqitur nga ambientalistët dhe urdhëruan qeverinë të kërkojë ekspertizë brenda dhe jashtë Indisë.

Qeveria ka mbyllur mijëra fabrika në afërsi të Taj Mahal, por aktivistët thonë se pallati prapë po humb shkëlqimin.

SHPËRNDAJE