“BDI dhe VMRO-DPMNE nuk pajtohen gjithmonë, por kanë cështje të hapura dhe bëjnë debat serioz duke dëshmuar një bashkëpunim kualitativ mes dy partive. Kështu kishte deklaruar në emër të partisë, sekretari i përgjithshëm i BDI-së, Abdilaqim Ademi në kongresin e VMRO-DPMNE-së që më 2 maj të vitit të kaluar ishte mbajtur në Kumanovë.