Ambasada e SHBA-së në Shkup ka reaguar ndaj audio incizimeve të fundit të cilët u publikuan në rrjetet e ndryshme sociale dhe që kishin të bëjnë me disa funksionarë dhe figura publike të etnitetit shqiptarë.

Ambasada e SHBA-së e informon opinionin e gjërë se ligji për privatësin e qytetarëve dhe kallzimtarëve është decid, pasi komisioni i Venedikut tregon qartë se cilët audio inçizime mund të publikohen në opinion.

Ambasada rekomandon që të lexohet raporti i Komisionit të Venedikut i cili precizon qartë për audio inçizimet.