Arbën Xhaferi, personaliteti i shquar i politikës shqiptare me kontributin e tij është shquar qysh në vitet e hershme si intelektual në vendlindjen e tij në Tetovë.

Kontributi i tij ka qenë në arsim në vitet e 60-ta, kur ka shërbyer si mësues në Zhelinë të Tetovës. Në një foto ekskluzive, themeluesi i PDSH dhe ikona e filozofisë shqiptare ka  dal në foto në vitin 1967 në Zhelinë të Tetovës, ku po shërbente si mësues. Një vit më vonë ai do të burgoset për shkak të demonstratave për flamurin shqiptar në Tetovë. (INA)