Prokuroria Publike ka njoftuar se sot nga ana e policisë në rrethinën e Shkupit është gjetur e pajetë trupi i të miturës Vanja Gjorgjievska, ndërsa në rrethinën e Velesit nga ana e policisë është gjetur trupi i 74 vjeçarit Pançe Zhezhovski, shkruan TS, dhe sipas prokurorisë të njëjtit persona të dyshuar të etnisë maqedone qëndrojnë pas dy vrasjeve që tronditën Maqedoninë e Veriut.

“Pas ndërmarrjes së masave dhe aktiviteteve të shumta nga ana e zyrtarëve policorë të SPB-së Shkup, sot (03.12.2023) trupi i pajetë i të miturës V.G., e cili ishte raportuar i zhdukur më 27.11.2023, është gjetur në afërsi të Shkupit. , dhe kufoma e P.Zh.(74) nga Velesi, i cili ishte raportuar i zhdukur më 24 nëntor 2023, është gjetur në afërsi të Velesit. Në lidhje me dy rastet janë pesë persona të dyshuar, tre prej të cilëve janë ndaluar, një është jashtë shtetit dhe një person aktualisht ndodhet në stacionin policor”, njoftojnë nga Prokuroria.

Paraprakisht në lidhje me çështjen është gjetur një automjet tip “Citroen” i djegur dhe pas hetimeve janë siguruar provat materiale për përfshirjen e personave, për të cilat pas dokumentimit të plotë të rasteve do të bëhet kallëzim penal përkatës në koordinim me Prokurorin Publik.

Nga hetimet u konstatua se dy vrasjet janë kryer nga i njëjti person, motivi i të cilit ishte “përfitim interesi” (lakmi materiale). Gjithashtu është konstatuar se e mitura V.G. është marrë me automjet nga hyrja e banesës së saj dhe është konstatuar se është vrarë të njëjtën ditë (27.11.2023) rreth orës 10:00, thonë nga Prokuroria.

“Menjëherë pas marrjes së raporteve për personat e zhdukur, janë ndërmarrë masa dhe aktivitete për gjetjen e tyre dhe është formuar Shtabi i posaçëm operativ në krye me komandantin e SPB Shkup. Janë kryer bastisje në banesa dhe objekte të tjera në Shkup, Veles dhe Shtip, ku janë gjetur dhe konfiskuar telefona celularë, kompjuterë, vetura etj., si dhe janë zhvilluar biseda të shumta me familjarë, të njohur, miq dhe individë, për të cilat ata mund të kishin ndonjë informacion dhe çdo ditë në hetim përfshiheshin disa qindra policë që punonin ekskluzivisht në këto raste” thonë nga prokuroria.

Në ditët pas zhdukjes së dy burrave, prokurorët kanë lëshuar urdhra kontrolli në shumë vende, duke siguruar pamjet e vëzhgimit, vendndodhjen e bazuar në stacionet bazë, analizimin dhe ekzaminimin e pajisjeve elektronike, ekzaminimin e provave dhe provave fizike, përfshirë makinën e lidhur me ngjarjet. Janë intervistuar persona që mund të kishin njohuri të reja për ngjarjen dhe u sqarua historia e të gjitha vajzave të mbledhura në ngjarje për sa i përket bashkëpunëtorëve të dyshuar dhe motiveve të tyre. Pas kompletimit të provave dhe ekspertizës së urdhëruar, ndjekja penale ndaj të gjithë të dyshuarve do të vazhdojë sipas procedurës përkatëse.

“Njëkohësisht, përkundër gjitha spekulimeve dhe dezinformatave sipas të cilave ky rast ka prapavijë etnike informojmë se të gjithë të dyshuarit janë të përkatësisë etnike maqedonase”, thuhet në njoftimin Prokurorisë Publike./TS