qenan aliuShkruan: Qenan Aliu

Miq të dashur, Bota do të duket më ndryshe pas pak dekadash, kështu e kanë të programuar dinastitë familjare që kontrollojnë botën. Asgjë nuk duhet të kuptohet si tragjike, sidomos në arenën ndërkombëtare. Tragjike është diçka që ndodhë papritmas, befasishtë si e paparashikuar, ndërsa gjithçka në skenën politike botërore është e parashikuar asgjë nuk ndodhën rastësishtë. As Brexit- të Britanisë së Madhe nuk duhet marë si fundë të diçkaje . Bashkimi Evropian akoma nuk ka kushtetutën e sajë të ratifikuar. Ju kujtohet dështoi ratifikimi i sajë dhe kjo nuk u morë si fundë i BE-së , sfidat vazhdojnë. BE- nuk është organizatë humanitare, ajo është union i interesave ekonomike, politike dhe strategjike. Cilit do prej shteteve ti pushojnë interesat mund të largohet dhe të integrohet në BE. Por BE ka traktat të miratuar për rregullat se si mundë të integrohesh dhe të largohesh nga ajo. Keni parasyshë atje bashkohen popujt nuk bashkohen shtetet, por janë kohëra që krahas interesave të fuqive të mëdhaja të përmirësohen padrejtësitë historike ndaj popullit shqiptarë. Por kuptohet diplomacia, politika dhe institucionet shqiptare nuk duhet të jenë në kllapinë e gjumit dhe pasurimit kriminal të tyre.

©fol.mk