Artan Dika, në rruga drejt në pyetjen e gazetares  se RDK-ja ka ndjekur LSDM me deklaratën për mospjesmarrje në zgjedhje, Dika tha  se RDK ka qenë partia e parë që ka dalë me qëndrim para të gjithë partive politike dhe të tjerët ndoqën RDK-në. RDK nuk i ka pranuar rezultatet zgjedhore të cilët kanë qenë të manipuluara në vitin 2014

Në pyetjen e gazetares Arta Tairi pse  RDK nuk ka reaguar në fjalimet fyese  të Gruevskit kundër ndërkombëtarëve, Dika ju përgjigjë:

RDK-ja vazhdimisht ka reaguar dhe nuk mund vazhdimisht të reagosh për ofendimet që ai ua bën ndërkombëtareve pasi që ai ka ofenduar shumë më rëndë shqiptaret, ndërsa partia shqiptare në pushtet BDI-ja kurrë  nuk e pa të arsyeshme të reagoj bile ka pranuar shumë mirë ofendimet e Gruevskit.