Ministria e Punës dhe Politikës  Sociale (MPPS) përmes një kumtese bëri të ditur se në përputhje me ligjin për festa të Republikës së Maqedonisë, 2 gushti (e mërkurë) – Dita e Republikës, është ditë jopune për të gjithë qytetarët e Maqedonisë.

Njëkohësisht, MPPS ua uron të gjithë qytetarëve këtë festë.