Avokado është një nga frytet e rralla, por që përmban shumë proteina. Një avokado i madhësisë mesatare, përmban rreth katër gram proteina, më shumë se sa çdo ushqim tjetër.

Proteinat e avokados, ndikojnë shumë në trupin e njeriut dhe ndihmojnë që të ndërtohen muskuj, mbanë lëkurën e shëndetshme, eshtrat dhe gjakun.

Kështu që, nëse nuk mund të përdorni frytin e avokados të paktën preferohet ta përdorni në ushqime që përmbajnë atë.