Enti Shtetëror i Statistikës më 1 qershor shënon jubileun – 75 vite nga ekzistimi i tij dhe me këtë rast promovoi ueb-faqe speciale për fillimet dhe arritjet modeste.

Vizitorët e faqes mund të njoftohen me historinë e shkurtër të statistikës dhe të shohin galerinë e fotografive gjatë 75 viteve.

Janë vendosur edhe fjalime, me rastin e jubileut, të drejtorit të ESHS Apostoll Simovski, kryeministrit Oliver Spasovski, ministres së Financave Nina Angellovska, guvernatorja e BPRMV-së Anita Angellovska-Bezhovska dhe kryetarit të Këshillit të Statistikës Bllagoja Markovski.

Në faqen është vendosur edhe ekspozitë e veprave të dhuruara nga Zhivko Popovski – Cvetin, Statistika nuk është vetëm numër.