Foreign Affairs: Gruevski fitoi më tepër mandate, edhe pse u përfshi në skandale

Revista ndërkombëtare ”Foreign Affairs” (FA) i ka kushtuar një analizë Maqedonisë të titulluar ”Autoritarizmi në Maqedoni – Si forcat përparimtare mund t’i kundërvihen Gruevskit”.

 

FA thotë se Gruevski ka fituar më tepër mandate edhe pse është i përfshirë në skandale, ngjashëm si Trump-i që fitoi me kërcënime ndaj kundërshtarëve të tij. Revsita rradhitë një varg krimesh pas publikimit të përgjimeve, si rrahje politike, ngatërresa me afaristët kritik, shpekulime ilegale pronësore, etj.

Në analizën e FA thuhet se pika më e ulët ishte përqeshja e rastit të Martin Neshkoskit nga ana e ministrave të OBRM-PDUKM-së. Duke vazhduar me krahasimin ndërmjet Trump dhe Gruevski, Foreign Affairs thotë se që të dy i fituan mediat përmes lajmeve të rreshme./Telegrafi/