Goli i Shqipërisë i shënuar në portën rumune është në qendër të medias europiane. Edhe ato gjermane kanë shkruar për Shqipërinë dhe golin e saj.

Gazeta e madhe Bild shkruan “Shqipëria feston golin e saj të parë në Europian. Presim me ankth a do të ketë një fitore të parë”.