Google do të forcojë politikën e saj në lidhje me llogaritë joaktive të Gmail këtë vit.

Ata që duan të mbajnë llogarinë e tyre Gmail do të duhet të identifikohen të paktën një herë në 24 muaj pasi Google ka shpallur një politikë të re për llogaritë joaktive.

Sipas “rregullave të vjetra” të vitit 2020, kur u hoq hapësira e pakufizuar për Google Photos, Google fshiu të dhënat e ruajtura në profile nëse përdoruesi nuk kishte hyrë për dy vjet, por nga ky vit profile të tilla do të fshihen plotësisht.

Rregulli i ri hyn në fuqi në dhjetor të këtij viti, kështu që ata që duan të mbajnë llogarinë e tyre Gmail duhet të identifikohen. Google pretendon se adresat e hequra të Gmail nuk do të jenë më të disponueshme, si për përdoruesit e tyre origjinal ashtu edhe për të tjerët.

Aktiviteti i profilit të Gmail i referohet leximit ose dërgimit të email-eve, përdorimit të “Diskut të Google”, shikimit të YouTube, shkarkimit të aplikacioneve nga “Dyqani i Google Play”, përdorimit të “Kërko me Google” ose përdorimit të profilit për t’u identifikuar në aplikacione ose shërbime të palëve të treta.

Megjithatë, këto veprime nuk mbulojnë përdorimet e zakonshme të profileve të Google, të tilla si krijimi i pseudonimeve që dërgojnë email në një adresë kryesore dhe është e paqartë nëse profile të tilla do të hiqen. Google përmend se mbajtja e një abonimi në diçka si Google One është një mënyrë aktiviteti, por nuk është diçka që e bëni me një llogari alternative.

Kur rregullat e reja të hyjnë në fuqi, kompania do të fillojë fshirjen e profileve që nuk janë “prekur” në asnjë moment pas krijimit, dhe gjithashtu synon të dërgojë më shumë njoftime në adresë dhe një email alternativ gjatë një periudhe prej disa muajsh përpara fshirjes përfundimtare. .