Janë hapur qendrat e votimit në Zubin Potok, Leposaviq dhe në Lagjen e Bpshnjakëve në Mitrovicën Veriore.

Ekipet e RTV Dukagjinit që janë në terren raportojnë se janë hapur qendrat e votimit në vendet e lartëcekura.

Ata raportojnë që këto qendra janë hapur në kohë.

Përgjegjësi i qendrave në Zubin Potok ka treguar se gjithçka ka nisur në kohë dhe pa asnjë problem, derisa ka treguar se janë rreth 6 mijë votues.

Ndërsa edhe në objektin e komunës në Zveqan materiali ka arritur në kohë, në orën 7:00. Derisa në këtë qendër janë 4 mijë e 24 votues.