HIPOKRIZIA E NJË QEVERITARI !

Të dashur miq,

Vice premieri demek për çështje ekonomike, deklaroi se përbindëshi ,,Jugohrom,, nuk qenka ndotësi më i madhë, por se ndotja në Tetovë dhe rrethinë vjenë nga djegëja nëpër amvisëri. Po a thua shqiptarët djegin nëpër amvisëri edhe në qershor, korrik e gusht ?

Por tani dua të vë në spikamë një hipokrizi tjetër dhe padrejtësi, të pushteteve që kryesojnë me kësi soj logjike perfide.

Miq t dashur, prej dje në procedurë parlamentare është Ligji për kreditimin e vendit për proektin = Toplifikacija na Bitolla=.

Ndërmarja publike e Eletranave të Maqedonisë të cilën e kanë finansuar 60 vite edhe shqiptarët si taksapagues, krediton miliona të eurove për këë proekt që ka filluar që moti, nga KFV banka gjermane.

Kushtet dhe provizionet janë maramendëse, merni me mend në propozim ligjin nuk theksohet sa do të jetë lartësia e kamatës por thuehet se lartësia do të përcaktohet ditën e nënshkrimit të Marëveshjes, kështu thot propozim ligji me të cilin Shteti pra RM është GARANT për këtë kreditim. Ligji përfaqësohet nga ministri i finansave.

Dhe këtë ligj sejmenët pa dyshim se do ta votojnë bile pa diskutim.

E tani unë po e pyes Vladimir Peshevskin se :-

– Kurë ky shtet do të jetë GARANT që Elektranat e Maqedonisë të kreditojnë miliona të eurove për p.sh. =Toplifikacija na TETOVO, GOSTIVAR= etj. që tetovarët të mos ngrohen duke djegur dru ?

Pra hipokrizia nga pushtetarë diskriminues dhe hajdut kundruall një komuniteti çfaqet në forma të ndryshme.

Por Bujar Osmani , ndoshta edhe për këtë ka ndonjë arsyetim !

qenan aliu