Historia e dashurisë me maska në spital, koronavirusi ia shtyn dasmën mjekut

Domenico De Padova ka ndarë në profilin e tij në Facebook një fotografi të tij dhe të fejuarës së tij, të veshur me kostume mbrojtëse, maska ​​dhe syze, dhe duke shkëmbyer puthje.

Dy mjekë që punonin në një spital në Pugla duhej të shtynin një dasmë të planifikuar për një kohë të gjatë për shkak të coronavirusit.

Domenico dhe Silvia, së bashku të lidhur për 10 vjet, u është dashur të shtyjnë dasmën e tyre për shkak të pandemisë së Covid-19. Ata të dy punojnë në një spital në Pugla dhe këto ditë, për shkak të punës gjatë ditës, mezi janë në gjendje ta shohin njëri-tjetrin, raporton La Repubblica.

“Kur kemi pak kohë të lirë ne përpiqemi të qëndrojmë sadopak me njëri-tjetrin. Ne dëshirojmë që e gjithë kjo të përfundojë sa më shpejt që të jetë e mundur dhe të mund t’i rikthehemi jetës sonë. Tashmë kemi caktuar datën dhe vendin e dasmës, dhe kjo pandemi nuk na ndryshuar të gjitha planet deri më tash”, thanë të fejuarit.

Domenico ka ndarë në profilin e tij në Facebook një fotografi të tij dhe të fejuarit të tij ku, të veshur me kostume mbrojtëse, maska ​​dhe syze, ata shkëmbejnë puthje. Përveç fotografisë, ai shkroi: ‘Çdo betejë është më e lehtë nëse jetoni në dy. Dashuria jonë është më e fortë se gjithçka. Te dua’

Edhe pse këta të fejuar janë në një situatë të vështirë këto ditë, ata nuk po heqin dorë nga pacientët e tyre. Ata e duan punën e tyre dhe japin atomin e fundit të fuqisë për të shpëtuar jetën e të infektuarve.

“Ne luftojmë dhe nuk heqim dorë. Ne besojmë se do të kemi sukses ta shkatërrojmë këtë armik të padukshëm dhe që një ditë të gjithë do të jemi të bashkuar si më parë. Dhe sa i përket dasmës tonë, ajo mund të presë. Dashuria jonë forcohet vetëm dhe kur dalim nga kjo, na pret një festë e vërtetë – tha Silvia, një mjeke në spitalin e Pugla.