Të enjten më 12 maj do të organizohen homazhe pranë varrezave të dëshmorëve të Kombit Harun Aliu (Kushtrimi) Shaban Zenuni, Xhafer Shala, dhe Qemal Fejzullahu.Në shenjë kujtimi për t’a këto homazhe do të bëhen sipas orarit në vijim :

1 – XHAFER SHALA – ROGOVË e HASIT (KOSOVË) ora 12:00
2 – SHABAN ZENUNI – MEROVË ora 13:30
3 – QEMAL FEJZULLAHU – GËRÇEC ora 15:00
4 – HARUN ALIU- KOMANDANT KUSHRTIMI – HASANBEG ora 17:00

Këta dëshmorë u vranë  nga forcat maqedonase në maj te vitit  2010.