Shumë njerëz nuk e dinë se çfarë vlera të mahnitshme përmban vitamina B17 ka dhe se ku mund të gjendet ajo. Për ata që nuk janë të njohur me vitaminë B17, kjo vitaminë gjendet tek kajsia, pjeshka, kumbulla, vishnja dhe ofron shumë përfitime shëndetësore.
Fisi Hunzë në Pakistan, që jeton afër Himalajeve njihet për shëndet të mirë dhe jetëgjatësi. Farat e kajsive konsiderohen ushqimi më i vlefshëm dhe më i çmueshëm për ta, fara të cilat përmbajnë me tepricë vitaminë B17.
Ushqim të pasur me vitaminë B17 konsumojnë edhe eskimezët, të cilët nuk preken nga kanceri.

Vitamina B17 përmirëson metabolizmin, ngadalësuar procesin e plakjes, kuron artrin dhe hipertensionin. Madje është përdorur si ilaç kundër shumë sëmundjeve edhe nga egjiptianët e lashtë.

Pavarësisht nga fakti se mjekësia ende nuk ka gjetur prova të aftësisë së vitaminës B17 për të luftuar kancerin, supozime të tilla ekzistojnë. Kështu, në ato rajone të botës ku njerëzit konsumojën kajsi, për shembull, në veri-perëndim të Indisë, njerëzit nuk preken shpesh nga kanceri.

Rekomandohet të konsumohen 4-5 kokrra kajsi çdo ditë!