Tendosja para gjumit është provuar që ndihmon shumë në qetësimin e muskujve dhe të ndihmon të bësh një gjumë të qetë e fare pa shqetësime.

Nëse keni probleme me gjumin, nëse qëndroni shumë kohë zgjuar sepse nuk e fitoni lehtë qetësinë, ka një lëvizje që duhet të provoni sa më parë të jetë e mundur.

Një tendosje shumë e thjeshtë duke u ulur në dysheme me këmbët drejt para vetes.

Përkuluni ngadalë përpara sa më shumë të mundeni duke u përpjekur të arrini majat e gishtave. Duhet të synoni të shtrini sa më shumë muskujt e këmbëve.

Qëndroni për pak minuta në këtë pozicion dhe përpiquni të qetësoni mendimet. Pastaj merrni frymë thellë disa herë.

Një tjetër tendosje për fillestarët? Uluni me këmbë të kryqëzuara në dysheme ose në shtrat me trupin përpara sa më shumë të mundeni.

Zgjatni krahët sa më lart në tavan me duart e kryqëzuara me njëra-tjetrën. Shpina duhet të jetë e zgjatur në maksimum derisa të ndjeni një kërcitje në shpinë e shpatulla.

Është një lëvizje qetësuese, prandaj merrni frymë thellë.