Kërpudha e cila në latinisht quhet “Inonotus obliquus” është një kërpudhë parazitare në mështekën e cila ngjan me një lëvore të djegur.Sipas shkrimëve të studiuesve mjekësor kjo kërpurdhë ka aftësi “magjike” në shërimin e plotë të kancerit.Në fakt, kjo kërpudhë është kancer i mështeknës, por paraqet ilaçe kundër kancerit të njeriut. 

Sidomos varianti siberian i kësaj kërpudhe është shumë i dobishëm. Ajo përmban fenole, melaninë, tripeptoide dhe thartirë betulinike, ku sidomos përbërësi i fundit është efikas kundër kancerit.Kjo kërpudhë është efikase thuajse kundër të gjitha llojeve të tumoreve, por sidomos kundër kancerit të gjirit, ezofagut, qafës së mitrës, prostatës, mushkërive, lukthit, shpretkës, trurit, si dhe të gjitha llojeve të leukemisë, melanomave dhe limfomave. Me anë të mekanizmit të apoptozës kjo kërpudhë shkatërron qelizat e deformuara. Kjo kërpudhë është efikase edhe kundër stresit, i cili edhe shkakton rreth 90% të sëmundjeve në botë.