Xhem Llamallari, i njohur si komandant Baruti ka komentuar deklaratën e Abedin Zymberit, i cili theksoi se: BDI i ndanë ushtarët dhe familjet e dëshmorëve mbi baza partiake, njofon agjencia e lajmeve INA.

-Nuk është e vërrtet Abedin, sepse pjesa dërrmuese e F.D, Inv dhe Veteranëve jan në BDI ose jan neutral.
-Por, aty brenda për brenda BDI_së, ka mjerim ndaj luftëtarëve. Faovrizohen “Luftëtarë” që kurr shka me sy ska pa, kurse luftëtarë me nam të madh i kan shkel dhe ju kan hakmirr me tan familje.
-Musa Xhaferi na u kërrcnu, nëpërmjet Sekretarit të tij me fjalët “Sa të jem ne në pushtet, as ju as familjarët e juaj s’do të punusohen”, kuptohet e ka shfrytëzu rastin pasi kam dal une prej zyrës me thënë ketë fjalë. Se s’kish dal gjall prej aty.
-Një luftëtarit tjetër ja kan vjedhur vendimin e punës, dhe atë vendim ja kan dhënë një balldëzes së një Ministri (Fluturimet ajrore).
-Një Invalidit i kan thënë ti s’je për punë, Prit. etj etj.. (INA)