Deputeti Zulfi Adili  në Rruga drejt në Alsat M pyeti rruga drejt qufa zëdhënësin e BDI-së pse BDI-ja është në qeveri kur nuk ka ndryshuar asgjë nga viti 2001.Ndërkaq deklaratës së z Osmani ku tha   se projektet   kombëtare  në këto vite mbajnë vulën e BDI,s ,  z. Adili iu përgjigj ashpër duke i thënë se projektet   kombëtare  nuk guxojnë të mbajnë vula partiake, ato mbajnë vulën e gjakut të dëshmorëve, djersën e popullit dhe gjithë atyre patriotëve që vite me radhë punojnë për çështjen kombëtare.