Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) sonte duhet të njoftojnë se a ekzistojnë kushtet për mbajtjen e zgjedhjeve në 5 qershor, pas vendimit të kryetarit të Kuvendit, Trajko Veljanovski, i cili sot vendosi për të shpallur zgjedhjet të parakohshme parlamentare në këtë datë.

Anëtari i pavarur i KSHZ-së Atanas Urumov, informoi për takimin me ambasadorët e BE-së dhe SHBA-së, Orav dhe Jess Bailey dhe kërkoi që të votohet nëse do të vendoset se a ekzistojnë kushtet për zhvillimin e zgjedhjeve për 5 qershor.

Para seancës kemi pasur një takim me ambasadorët dhe Jess Bailey dhe Aivo Orav. Ata nga ne kërkuar që të jemi më konciz për qëndrimin nëse ka kushte për zgjedhje më 5 qershor dhe sugjerojnë që të shprehemi këtu në seancë publike para tyre dhe para qytetarëve – tha Urumov.

Propozimi i tij është miratuar me 7 vota pro dhe 2 kundër. Kundër tij kanë votuar anëtarët e KSHZ-së nga partia e LSDM-së.