KSHZ-ja u bën thirrje partive politike që sa më shpejt të jetë e mundur të paraqesin propozime për dy rregulloret për metodologjinë, sepse pa to nuk mund të fillojnë zgjedhjet.

KSHZ-ja paralajmëron se pa metodologjinë nuk mund të jepen obligimet e qarta për të gjitha institucionet të cilat duhet të ndihmojnë në zgjedhjet.

Ekspertët besojnë se është koha që KSHZ-ja të merr gjërat në duart e saja dhe të mos mbështetet tek partitë.

Të dy rregulloret u dorëzuan tek partitë më 30 dhjetor.

kshz