Antoine Laurent de Lavoisier ka lindur më 26 gusht të vitit 1743 në Paris dhe u ekzekutua nga revolucioni më 8 maj 1794.

Ishte kimist francez dhe formuesi i kimisë bashkëkohore. Antuan Loren Lavuazie konsiderohet si babai i kimisë.

Ishte Lavuazie që i vuri emrin oksigjenit dhe zbuloi rolin e tij në frymëmarrjen e qenieve të gjalla. Ishte ai që zgjidhi enigmën e flogjistjonit.