Me mbështetja e Ambasadës polake si dhe Konsullatës së Nderit të Polonisë në Maqedoni ka nisur edicionin i dytë  “Ditët e gastronomisë polak”

Ngjarja, e cila filloi dje dhe do të zgjasë deri më 4 nëntor, është në restorantin “Pelister”, që gjendet  në sheshin Maqedonia në Shkup, ku të gjithë vizitorët do të kenë mundësinë të shijojnë specialitete të shumta tipike të kuzhinës polake.Sipas organizatorëve, qëllimi i ngjarjes është që qytetarëve të Maqedonisë  tu sjellin  shijet dhe tingujt tipike  të Polonisë, si dhe njoftim me kulturën dhe traditën e tyre.

 Për studentët e Fakultetin Filologjik Departamentit të Gjuhës dhe letërsis polak  “Bllazhe Koneski” në Shkup, ambasada polake ka informuar se do bëhet ndarja e bursave.