Forumi Arsimor Rinor (FAR) e ka përshëndetur vendimin e Qeverisë për shfuqizimin e testimit ekstern, duke u uruar nxënësve, profesorëve në kundërshtimin ndaj këtij testimi.

Sipas tyre, shfuqizimi i testimit ekstern paraqet njohjet ë mangësive të grumbulluara me vite dhe çlirim nga një barrë e rëndë për nxënësit, arsimtarët dhe buxhetin publik. FAR konsideron se testimi ekster kishte qëllime të gabuara, por edhe harxhime të mëdhaja buxhetore.