Pas një tërmeti të fuqishëm këtë mëngjes që goditi  Italinë, Ministria e Punëve të Jashtme njofton se ambasada jonë në Romë është në kontakt të vazhdueshëm me autoritetet dhe aktualisht nuk ka asnjë informacion në lidhje me qytetarët e lënduar.

Sipas MPJ-së, vërehet vetëm dëme të mëdha.

Ministria e Punëve të Jashtme, në të njëjtën kohë të informojë të gjitha palët e interesuara për çështjet që lidhen me sigurinë e qytetarëve të Maqedonisë të cilat janë të vendosura aktualisht në Itali, mund të kthehet në linja të drejtpërdrejta në Ambasadën e Maqedonisë në Romë, Republikës Italiane, dhe Ministrisë së Punëve të Jashtme. 

Ambasada e Republikës së Maqedonisë në Romë:

Personi kontaktues: Emilia Nikolovska
Cell Phone: 00393889050310

Personi kontaktues: Semra Ramadani Alimi

Cell Phone: 00393485273136

Adresa: Via Bruxelles 73/75, 00198 Rome E-mail: [email protected]

Ministria e Jashtme

Personi kontaktues: Silvana Ivanovska

Mobile: +38972 239 052
E-mail: [email protected]