Përditësimet e rregullta janë të nevojshme për çdo pajisje, për të instaluar softuer të ri. Por tani janë shfaqur tre kërcënime sigurie, kështu që përdoruesit e iPhone këshillohen të përditësojnë pajisjet e tyre sa më shpejt të jetë e mundur.

Sipas Forbes, përdoruesit e iPhone dhe iPad duhet të përditësojnë pajisjet e tyre me softuerin më të fundit, iOS 16.5. Me atë përditësim, përdoruesit do të mbrohen nga tre kërcënime të sigurisë.

– Advertisements –

Këto kërcënime mund të ndikojnë gjithashtu në modelet iPad Pro; Modelet iPad Air nga gjenerata e 3-të e tutje; Modele iPad nga gjenerata e 5-të e tutje; dhe iPad Mini nga gjenerata e 5-të e tutje, raporton BestLife.

Nëse nuk jeni i sigurt se cilin model keni, mund ta gjeni atë informacion në cilësimet e pajisjes tuaj. Është thelbësore që ta mbani pajisjen të përditësuar për të mbrojtur përdoruesit nga kërcënimet që mund të komprometojnë të dhënat e tyre personale.

Nëse nuk dini si ta bëni këtë, shikoni video-tutorialin e publikuar nga Apple.