Presidenti i BDI-së si dhe bashkpuntorët e tij të ngushtë duket që jenë në probleme të mëdha  kohën e fundit dukë marr parasysh kritikat dhe akuzat që adresohen  në adres të tyre duke i akuzuar se kanë tradhtuar Kumanovën dhe që kanë gënjyer familjarët e rastit ,,Monstra,,.

 BDI është e vetëdijshme për ,,të mirat,, që i ka bërë shqiptarëve për këtë arsye ata kanë angazhuar masa sigure,ndonëse për tu mbrojtur nga revolta e popullit.

Dhe pikërisht për shkak të arsyeve të sigurisë, BDI tubimet e tyre parazgjedhore do ti mbajë në ambiente të mbyllura, sipas burimeve jozyrtare.

Bujar Osmani, zëdhënësi i BDI për “Fokus”, deklaro  se fushata e BDI-së nuk  do të zhvillohen vetëm në ambiente të mbyllura dhe se takimi i ardhshëm i partisë do të jetë në qendrën sportive “Boris Trajkovski”. Por ky objekt është mbyllur, kështu që çështja mbetet e hapur