Dhimbjet e muskujve gjatë natës si pasojë e kontraktimeve, që ndryshe njihen si ngërçe apo spazma, shfaqen në kofshë ose në pulpa. Dhimbja është e fortë dhe mund t’ju zgjojë në mes të natës.

Ato zakonisht zgjasin për disa sekonda, por ndonjëherë edhe për disa minuta.Ajo mund edhe të zgjasë natën tjetër, apo një ditë më pas. Këto dhimbje shfaqen te meshkuj dhe femra, zakonisht mbi moshën 50-vjeçare. 

Kjo sindromë shpjegohet si një çrregullim i karakterizuar nga një therje e madhe dhe e pakontrollueshme për të lëvizur këmbët.

Disa arsye:

Disa lloje medikamentesh

Shtatzënia

Konsumi i alkoolit

Kur qëndroni ulur për një kohë të gjatë

Disa lloje ushtrimesh

Këshilla:

Bëni dush të ngrohtë para se të flini

Bëni disa ushtrime në ujë për muskujt

Shtriqni këmbët para gjumit

Merrni magnez dhe kalium

Vishni këpucë ortopedike