VMRO-DPMNE ka dorëzuar listat e kandidatëve për deputetë jo sepse në fakt synon të marrë pjesë në zgjedhje më 5 qershor, por atë e ka bërë që të ketë diçka dhe të negociojë në negociatat e drejtuara nga ndërmjetësit ndërkombëtarë, thotë profesori Stevo Pendarovski.

Bisedimet që kanë për qëllim tërheqjen abolimit dhe për të ndryshuar datën e zgjedhjeve. Në qoftë se VMRO-DPMNE i dorëzon listat e kandidatëve, praktikisht do të largohej nga kjo kartë për të cilën do të luajë në negociata. Data e 5 qershorit dhe abolimi janë dy gjëra që VMRO-DPMNE do të tregtojë – tha Pendarovski

Për atë së BDI nuk do të shkojë në zgjedhje, shtoi ai, ishte shokuese për anëtarët e VMRO-DPMNE, e cila nuk e ka pritur që partneri i tij i koalicionit do ta lëne në baltë.

Tani VMRO-DPMNE duhet të merr kohë për t’i shpjeguar popullit të tijë në bazë sepse përsëri do të do të ketë shtyrjen e datës së zgjedhjeve, pasi udhëheqësit e mëparshëm të partive kanë thënë se ajo datë është ë betonuar  – konsideron Pendarovski.