Lëngu i turshisë nuk ndihmon vetëm me ngërçet dhe dhimbjet e muskujve. Sipas studimeve të fundit, ky lëng ka edhe vlera të tjera shëndetësore.
Ja disa prej tyre:
 
Qetëson muskujt
 
Ndihmon me hidratimin
 
Është lëng pa yndyrë që të vjen në ndihmë
 
Është i përballueshëm nga ana financiare
 
Përmban plot antioksidantë
 
Mundet t’ju ndihmojë në përpjekjet për të rënë në peshë
 
Ndihmon në rënien e nivelit të sheqerit në gjak
 
Ndihmon me tretjen.
 
Ëmbëlson aromën e gojës