Filip Petrovski, nga OBRM-PDUKM dhe drejtor i Arkivave me kërcënime Arkivave deri te siç tha ai “ambasadori” që ka ndërhyrë në punën e KSHZ-së. Petrovski nuk e përmendi emrin e tij, por mesazhi qartë vërehet se i drejtohet ambasadorit të SHBA-ve, Jess Baily, përcjell Telegrafi Maqedoni

 

‘Largohuni Nga Maqedonia, mos provokoni më, në Maqedoni fitoi populli maqedonas!
Mos futni hakmarrje në marrëdhëniet mes dy vendeve, dhe ashtu jeni në largim. Ne nuk do të largohemi përderisa nuk e shpallni fitoren’, tha Filip Petrovski para KSHZ-së.

Dy ditë më parë Jess Baily reagoi ndaj shkrimeve në disa media proqeveritare në vend, të cilat e akuzojnë për përzierje në punët e KSHZ-së./Telegrafi/