Zëvendës Ministri i Bashkëpunimit Rajonal i Izraelit, Ayub Kara tha sot se tërmeti italiane ishte “dënimi i Zotit për Italinë”, sepse Italia  ishte e përmbajtur gjatë votimit për qytetin e vjetër të Jurusalemit.

Për banorët e Izraelit, ky qytet i vjetër paraqet urë  lidhëse historike, në mes qytetit të vjetër  të Izraelit dhe hebrenjve.
Kara, një anëtar i krahut të djathtë Likud në momentin e tërmetit ishte në Vatikan, por ishte i bindur se “Zoti do ta mbrojë”.

Partitë në pushtet në parlamentin italian dënojnë  deklaratën nga Kara dhe dhe kërkojnë nga kryeministri dhe presidenti i Izraelit për të ndryshuar Kara nga funksioni i tij.