Nga VMRO-DPMNE nëpërmjet një deklarate me shkrim kanë reaguar ndaj deklaratës së djeshme të Ministrit të Shëndetësis Arben Taravarit.

Duke u bazuar në bazë të CV-së së Arben Taravarit,menduam se do të jetë një minister solid i cili do të sheh punën e ministris dhe atë profesionale ,ne tani shohim një njeri nacionalist i etur për të hyrë në konfliktin në çështjet nacionale, etnike dhe partiake.
I themi të mos mbahet i fortë,të mos hidhet por të ec në tokë sepse mund të vijë koha shpejt që ta lus VMRO-DPMNE.

Natyrisht nuk ka përvojë të mjaftueshme politike, kështu që nëse u bë ministër mendon se gjithmon do të mbetet dhe menjëher tregoi arrogancë dhe ksenofobi.
Ndoshta ajo do ti pëlqej shefit të tij i cili ushqehet me deklarata nacionaliste dhe shoviniste duke deklaruar me gjuhë të urrejtjes,por sigurisht nuk është një rekomandim i mirë për shumicën e qytetarëve të cilët presin nga ai të përmisoj sistemin shëndetësor me reforma ,dhe jo të grindet me partit politike dhe të veproj i papjekur.

A.Taravari u bë minister dhe deklarata e tij e parë ishte që do të prish disa nga reformat(të cilat ishin sjellur nga VMRO)në vend që ti zbatoj ato.

Arben Taravari të del nga roli i ministrit dhe misioni politik dhe të vazhdoj me pune sic ka qenë,prej asaj që ka marr rrogë nga qytetarët.-thuehet në deklaratën e VMRO-DPMNE./fol.mk