Zv.ndihësi i sekretarit të SHBA-ve, Hoyt Yee, i ka dhënë mbështete të plotë qeverisë së re në Maqedoni në rrugën drejt reformave dhe anëtarësimit në NATO, si dhe mbylljen e çështjeve dypalëshe me vendet e rajonit, duke përfshirë edhe atë me Greqinë.