Ukraina ka dhënë përditësimin e saj të fundit mbi numrin e humbjeve që ka pësuar Rusia që nga fillimi i luftës më 24 shkurt.

Ukrainasit pretendojnë se 33,350 trupa ruse janë vrarë dhe 3,573 automjete të blinduara të personelit janë shkatërruar, raporton skynews.

Pajisjet e tjera ushtarake që janë zhdukur përfshijnë 180 helikopterë, 1,465 tanke dhe 216 aeroplanë.