Këshilli Botëror për Ari ka publikuar listën e re të 100 vendeve që kanë më së shumti rezerva të arit, kurse në vendin e parë gjenden Shtetet e Bashkuara të Amerikës me 8.133,5 tonë.

Në vendin e dytë gjendet Gjermania me 3.377,9 tonë, kurse në vendin e tretë Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) me 8.814,0 tonë.
Në mesin e 10 vendeve më të pasura gjenden Italia, Franca, Kina, Rusia, Zvicra, Japonia dhe Holanda.
Kur bëhet fjalë për Ballkanin, Kosova nuk gjendet fare në këtë listë. Po ashtu aty nuk gjenden as Kroacia dhe as Mali i Zi.