Portokallet jannë ndër frutat më të shëndetshme, të pasura me vitaminë C, A dhe B.
Gjithashtu përmbajnë magnez, fosfor, calcium dhe vlera të tjera ushqyese. Zakonisht, pas ngrënies së portokallit ju i hidhni tutje lëkurët e tij. Por, duhet të dini se ato përmbajnë më shumë vlera ushqyse se sa vetë tuli i portokallit.
Herën tjetër, kur të hani portokall mos i hidhni lëkurët sepse mund t’i përdorni në një mënyrë shumë të dobishme: të mbani trupin në formë. Ato janë shumë efektive në humbjen e peshës për shkak të përbajtjes së vitaminës antioksidante C, e cila ka aftësi të djegë dhjamin.
Së pari, qëroni portokallet dhe vendosini lëkurët në një vend të frekët dhe të thatë. Lërini të thahen dhe më pas janë gati për t’i përgatitur në formën e çajit.