Sipas informacionit jo zyrtar nga Agjencioni Zhurnal që vjen nga Ministria e Kulturës, viti i ri 2020 e gjen Ansamblin Shtetërorë vetëm me një të punësuar (drejtorin Shkodran Tolaj).

Sipas burimeve të Zhurnal për të kthyer gjendjen aty ku ka qënë, institucioni do duhet ti bëj nga e para audicionet. Kur dhe si do bëhen audiconet këtë gjë nuk arritën ta pohojn burimet, sepse mbetet punë e brendshme e ansamblit. Në ditët e ardhshme do tentohet që të kontaktohen personat përgjegjës të cilët duhet të shpjegojnë se si ky institucion kulturor arriti që ti humbas të gjitha punsimet dhe cilat do jenë hapat e ardhshëm ligjor për ta tejkaluar këtë skandal./Zhurnal/