Kjo vjen pas njoftimit të fundit të Twitter se vërtetimi me dy faktorë i bazuar në SMS do të jetë i disponueshëm vetëm për abonentët e Twitter Blue, duke detyruar përdoruesit e tjerë të Twitter të gjejnë një zgjidhje tjetër deri më 17 mars.

Kjo do të thotë se për të vërtetuar identitetin e tyre, ata do të duhet të përdorin një aplikacion vërtetimi që gjeneron kode një herë ose çelësa sigurie harduerike.

Disa nga aplikacionet e raportuara nga zhvilluesit e aplikacioneve iOS Tommy Musk dhe Talal Haj Bakri të vetë-përshkruar nga “kërkuesit e rastësishëm të sigurisë” janë hequr, por shumë prej tyre janë ende në dyqane.

Një zhvillues aplikacionesh madje arriti të blinte hapësirë ​​reklamimi që aplikacioni të kishte shikueshmëri maksimale, duke u shfaqur në krye kur përdoruesit kërkojnë për “authenticator”, “authenticator app” ose “2FA”. Ky aplikacion është ende i disponueshëm në dyqanet e aplikacioneve Apple dhe Google. Aplikacioni tarifon 40 € për veçoritë që zakonisht janë falas me aplikacionet legjitime dhe shërbimet e vërtetimit.

Përveç kësaj, janë vërejtur edhe aplikacione të tjera që duken pothuajse të njëjta dhe të gjithë përpiqen t’i mashtrojnë përdoruesit dhe t’u ngarkojnë atyre një tarifë vjetore prej 20 deri në 40 euro. Do të kushtonte kaq shumë për të blerë tokena harduerësh me reputacion 2FA që do të zgjasin me vite dhe sigurisht do të ishin më të sigurt.

Nëse aplikacioni duket i dyshimtë, mos i jepni asnjë leje në pajisjen tuaj dhe çinstaloni atë. Përdorni vetëm aplikacione të besuara nga prodhues me reputacion, veçanërisht nëse arsyeja që ju nevojitet aplikacioni është siguria dhe privatësia juaj.