Gjatë vizitës Sekretarit Gjeneral të LR PDSH -së dhe Ministrit të shëndetësisë së RM z. Arben Taravari në SHBA, nje ndër rakimet më të rëndësishme të niveli politik ishte edhe ai i takimit me Kongresmenin Amerikan njëkohësisht edhe Kryetar i nënkomitetit për Evropë dhe Euroazi z. Dana Rorhabacher.

Zoti Taravari, ju falenderua Kongresmenit Rorabacher për kontributin e vazhdueshëm të SHBA-ve për instalimin e vlerave demokratike në Maqedoni dhe rajon, njëkohësisht kërkoj mbështetetje te Kongresit Amerikan për ta përkrahur edhe më tej Maqedoninë në rrugën euroatlantike. Ministri Taravari informoi poashtu se përcaktim ideologjik dhe politik, i qytetarëve te Maqedonisë do të ngelet BE dhe NATO si e vetmja shprese e Maqedonisë për tu zhvilluar ekonomikisht, politikisht si dhe për tu trajtuar si shtet i barabartë për qytetarët e saj.