Terrorizmi në botë ka shënuar një nivel rekord. Vitin e kaluar dhuna i kushtoi ekonomisë botërore 14.3 trilionë dollarë, me një kosto prej 2.5 trilionë dollarësh vetëm në Shtetet e Bashkuara.

Shifrat e reja të raportit mbi konfliktet dhe sigurinë të Indeksit mbi Paqen në Botë, tregojnë se gjatë dekadës së fundit kushtet për paqe po përkeqësohet nxitur kryesisht prej terrorizmit dhe konflikteve në Lindjen e Mesme dhe Afrikën Veriore, njofton VoA.

Sipas raportit kjo ka ndërprerë procesin e masave përmirësuese afatgjata që bota kishte ndërmarrë prej fundit të Luftës së Dytë Botërore.

Gjithashtu thuhet se numri vjetor i ngjarjeve me sfond terrorizmin është pothuajse trefishuar që nga viti 2011.
Vdekjet nga terrorizmi janë rritur me më shumë se 900 për qind që nga viti 2007 në të 35 vendet anëtare të Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim.

Gjatë vitit të kaluar, në 23 prej tyre përfshirë Danimarkën, Suedinë, Francën dhe Turqinë, u shënuan vdekje të lidhura me terrorizmin.