Lideri i PDSH-së, Menduh Thaçi, pas takimit me eurodeputetët në Shkup, tha se PDSH-ja nuk do të merr pjesë në zgjedhje më 24 prill.

Ai e vlerësoi takimin me Treshen e Brukselit si shumë të rëndësishme dhe serioze.

“Është për të ardhur keq që edhe një herë konfirmohet skepticizmi im për tri partitë në qeveri se nuk janë mjaftueshëm serioze. Shumë shqiptarë mendojnë se ne bëjmë lëshime, por nuk duhet të bëhen lëshime për të mirën e shtetit, tha ai dhe shtoi se PDSH-ja do të vazhdojë të kontribuojë në këtë proces.

Ai e mbështet iniciativën për revokimin e vendimit për shpërndarjen e parlamentit dhe shpreson se vendimi i ri do të sillet me konsensus mes palëve.