Shkaqet kryesore të dhimbjeve të gjymtyrëve janë artriti, thyerja e kockave, muskujt e tendosura. Edhe konsumimi i ushqimeve të caktuara mund të ndikojë shumë në këtë dhimbje.

Shmangni ushqimet në rastin e dhimbjeve:

Revista Amerikane “Clinical Nutrition” publikoi një studim në vitin 2014, i cili tregoi se këto ushqime mund të kontribuojnë në shfaqjen e artritit reumatoid tek femrat.

Prandaj, përdorni mjaltë ose stevia dhe shmangni ëmbëlsirat, pijet e gazuara,  drithërat me sheqer, dhe pastat e ndryshme. Mishi i kuq mund të përkeqësojë dhimbjen dhe inflamacionin. Sipas një studimi të vitit 2014 të kryer në Akademinë Kombëtare të Shkencave, mishi i kuq mbështet rritjen e kancerit dhe përkeqëson inflamacionin.