Shirat e mëdha kanë shkaktuar vërshime gjatë ditës së mërkurë në disa pjesë të Gjermanisë veriore, duke detyruar evakuime dhe nxitur banorët të vendosin thasë me rërë para shtëpive të veta, në mënyrë që të mbrohen nga një lumë i mbushur.

Qendra e qytetit Goslar, në rajonin malor Harz në veri të Gjermanisë, është mbyllur dhe shtëpinë dhe hotelet e të moshuarave janë evakuuar pasi që qendra e saj tregtare ishte vërshuar.

Ndërsa në pjesë tjera të rajonin Harz, rrugët janë vërshuar dhe bodrumet janë mbushur me ujë. Po ashtu edhe dy linja hekurudhore janë mbyllur