Janë vetëm katër kandidate femra në listat parlamentare të partive politike për zgjedhjet parlamentare që do të mbahen më 11 dhjetor.

Mësohet se tre prej tyre prej tyre janë në listën e Koalicionit për ndryshim dhe drejtësi, Vesna Stojmenovska dhe e Majta Marija Xhons.

Ndërsa në zonën e katërt zgjedhore vetëm Partia Liberale zgjodhi bartëse liste Danica Jovanova dhe në zonën e pestë është Radmilla Shekerinska e koalicionit të udhëhequr nga LSDM-ja.

Ndërkohë, sipas ndryshimeve të fundit në Kodin Zgjedhor, në tre vendet e para të listave duhet të ketë jetë një femër. /